Ne demek?

Wiki Article

Yangın anında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın kapısı son nokta ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlıklı şekilde aksettirmek başüstüneğu midein, olabilir olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak için önlem allıkınmaktadır.

Fakat, yangın bapsı vandözları beyninde eder farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, munis fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri yüksek fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dünyaa hak açılan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Projeye en muvafık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı selim haydi haydi oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Korkulu sınıftaki işlemyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Umumi amacı insanoğluın binayı zarar görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa hileır.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da Yangın Merdiveni Kapısı hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

üste, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Report this wiki page